Noodhulp tijdens Corona

Deze campagne is inmiddels beëindigd. Bedankt voor alle bijdragen.

Tjommie helpt tijdens nieuwe Coronagolf

Zuid-Afrika bevindt zich nog midden in de pandemie. Het aantal gevaccineerde mensen ligt nog veel te laag om het virus af te remmen. Bij veel families zijn de reserves (geld en eten) op. Daarom helpen Tjommie en Ndlovu Care Group met duurzame steun tijdens de derde en vierde coronagolf. Wij bieden ondersteuning aan kwetsbare kinderen en hun families in de townships om zo vooruitgang te behouden. Dit doen wij onder andere door voedingssupplementen te verstrekken, voedseltuinen te onderhouden en hulpverleners in te zetten in thuiszorg.

Duurzame Corona steun in Zuid-Afrika

Tijdens de eerste coronagolf in Zuid-Afrika zetten wij met jullie hulp in no time een efficiënte voedseldistributie op. Met het uitdelen van 7.000 voedselpakketten aan 1.000 huishoudens wisten wij een hongersnood te voorkomen. Maar op de lange termijn maakt deze noodhulp de kwetsbare families afhankelijk. Daarom startten wij medio 2020 ook met de aanleg van voedseltuinen voor ruim 2.000 huishoudens. Van deze tuinen levert 60% nog altijd voedsel op en 10% vormt zelfs een inkomstenbron door de verkoop van de groenten. Op het succes van beide projecten bouwen wij met duurzame noodhulp voort om vooruitgang bij de families te behouden.

 “Samen zorgen wij ervoor dat kansen voor kinderen in Zuid-Afrika ook tijdens de coronapandemie niet verloren gaan.”

Onze activiteiten

Tjommie zet zich in, samen met partnerorganisatie Ndlovu Care Group, door:

  • voedingssupplementen te leveren, zodat kinderen voldoende essentiële nutriënten binnenkrijgen;
  • aanleg en onderhoud van de voedseltuinen te verstevigen in de gemeenschap;
  • waterkruiwagens aan te schaffen voor irrigatie;
  • warme dekens om de winter door te komen;
  • caretakers te ondersteunen met de thuiszorg aangepast aan de ontwikkelbehoeften van de kinderen (empower families-train the caretaker);
  • psychosociale hulp te bieden aan families om met veranderende omstandigheden om te gaan;
  • awareness campagnes over COVID-19 te organiseren en daarin het belang van vaccinatie goede hygiëne en sanitatie belichten.

.