Noodhulp Corona Zuid-Afrika: voedselpakketten actie

Kansen voor kwetsbare kinderen, ook nu 

Door het coronavirus is de basisbehoefte voedselzekerheid belangrijker dan ooit! Vele deskundigen geven al aan dat de klap in arme landen nog harder kan aankomen doordat werkeloosheid, armoede en ondervoeding een nog groter probleem gaan worden. Tjommie zet zich daarom ook nu in voor kansen voor kwetsbare kinderen in townships van Zuid-Afrika, door voedselpakketten te verstrekken.

Bekijk hier de brandbrief van onze lokale partnerorganisatie.

Met €30 steun je een gezin tijdens de coronacrisis met 2 weken te eten. Ook tijdens de Kerst. In dit pakket zit onder meer maismeel, rijst, ingeblikte vis en melkpoeder.

Laten we er samen voor zorgen dat de kansen voor deze kinderen tijdens de crisis niet verloren gaan. 
Samen staan we sterk! Help jij mee? Doneer direct!

Doneer 1 voedselpakket Corona Zuid-Afrika  €30

Doneer 3 voedselpakketten €90

Doneer 10 voedselpakketten €300


Situatie in Zuid-Afrika

Ook in Zuid-Afrika is de noodklok geluid vanwege het heersende coronavirus. De kinderhulpprojecten bij onze partnerorganisatie zijn stilgelegd om overdracht van het virus onder de lokale gemeenschap te vertragen. Wel zullen er voedselpakketten verstrekt worden onder kinderen en hun families die normaal gesproken deelnemen aan het Kinderprogramma om ondervoeding te voorkomen.

“Het is de bedoeling al onze medewerkers nu in te zetten om die families in ieder geval nog wel elke drie dagen een voedselpakket thuis te bezorgen. Anders is de schade die we creëren door toenemende ondervoeding juist weer enorm.” Oprichter Hugo Tempelman in het FD van 25 maart jl.

Waarom voedselpakketten nodig zijn door corona in Zuid-Afrika

Kinderen die normaal gesproken een maaltijd ontvangen in onze pre-schools of voedingscentra, moeten dit nu tijdens deze crisisperiode missen, met een groot risico op ondervoeding als gevolg. Kinderen met ondervoeding in Zuid-Afrika zijn extra kwetsbaar, ook voor het coronavirus. Daarom zijn wij een noodhulpactie gestart en jij kunt ons daarbij helpen. Doneer nu een bijdrage die jij kunt missen! Zo zorgen we er samen voor dat deze families deze coronacrisis doorkomen. 

Op de hoogte blijven

Als je op de hoogte wilt blijven van onze projecten en de situatie t.a.v. corona in Zuid-Afrika, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief >>

 

Dit project wordt gesteund door Wilde Ganzen.

corona zuid afrika noodhulp voedselpakketten 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren