Stem op ons project in de Gouden Gans verkiezing

€ 10.000 voor klein project dat groot verschil maakt
Wilde Ganzen start de verkiezing van de 'Gouden Gans 2016'. Tjommie is een van de deelnemers. De winnaar ontvangt €10.000 om te besteden aan zijn of haar project. Stem op het project van Tjommie ‘het opknappen van kleuterscholen in Elandsdoorn’ via de website goudengans.nl. Begin januari maakt de vakjury bekend welke vijf projecten naar de finale gaan. Deze projecten worden aan het Nederlandse publiek gepresenteerd met de oproep hun stem uit te brengen op één van de projecten. De hoofdprijs is € 10.000

Steun Tjommie stem op ons project

 

 

 

Opknappen kleuterscholen in Elandsdoorn

Het project steunt kwetsbare (wees)kinderen met een goede start in het kleuteronderwijs in het township Elandsdoorn. Wat het project bijzonder maakt is dat het niet op zichzelf staat, maar onderdeel is van een 'Kinderprogramma'. Dit programma, met een diversiteit aan projecten, pakt de armoedeproblematiek van kinderen in townships integraal aan. Er wordt gekeken naar het 'totale kind' en zijn directe leefomgeving. Onderwijs is een essentiële bouwsteen voor een goede toekomst, maar het totaal (bijv: toegang tot schoon water, gezonde voeding, veilige omgeving) haalt een kind de armoede uit.
 
Het grote verschil dat het project maakt
Het resultaat is dat drie kleuterscholen opgeknapt worden en daarmee jaarlijks 270 kleuters een goede start op school krijgen. Naast onderwijs, worden deze kinderen voorzien in hun dagelijkse voedingsbehoeften en krijgen ze zorg en liefde. Ook ondervoede kinderen uit de aangrenzende voedingscentra gaan hier naar school. De verzorger/ouder van het kind krijgt onderwijs in voedzaam eten en het verbouwen van groenten. Kortom, het project maakt een groot verschil in de levens van de kinderen, maar ook in die van de verzorgers/familie en van de negen (lokale) juffen die op de scholen werken.

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren