25 jaar integrale ontwikkelingshulp in ruraal Zuid-Afrika

Op donderdag 23 mei a.s. viert de Tjommie Foundation samen met haar partnerorganisatie de Ndlovu Care Group haar 25-jarig jubileum en komt het meest succesvolle project - het Ndlovu Youth Choir - naar Nederland om op te treden. Tjommie zet zich in voor duizenden kinderen in Zuid-Afrikaanse townships met een verloren jeugd en een uitzichtloze toekomst. Tjommie geeft deze kinderen steun door te voorzien in hun basale levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, voedzaam eten en een veilig thuis, maar ook door het aanbieden van activiteiten op het gebied van onderwijs, sport en cultuur.

25 jaar actief in Zuid-Afrika

Dit jaar is de Ndlovu Care Group 25 jaar actief in Zuid-Afrika. Ook is het 20 jaar geleden dat de Tjommie Foundation is opgericht om het werk van het Nederlands artsenechtpaar Hugo en Liesje Tempelman te ondersteunen. Een echtpaar met een missie. Wat begon als een kleine medische post midden in een township, is uitgegroeid tot een succesvolle, internationaal gerenommeerde organisatie. Met 160 lokale medewerkers in dienst, die een populatie van zo'n 140.000 inwoners in een vergeten provincie op het Zuid-Afrikaanse platteland van hulp voorzien. Door de jaren heen zijn er verschillende bijzondere projecten opgezet zoals een Cruyff Court in 2004 in aanwezigheid van Johan Cruyff en Herman van Veen, en 14 jaar later een tweede Court onder begeleiding van onder andere Ronald Koeman. Tjommie biedt integrale en langdurige steun. Zo maken ze écht het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden. En krijgen de kinderen een kans op een betere toekomst.

Talentenkoor van township jeugd

Een van de meest succesvolle kinderhulpprojecten is het Ndlovu Youth Choir. Dankzij het Jeugdkoor krijgen talentvolle jongeren uit de townships een kans om te ontsnappen aan alle gevaren die horen bij het opgroeien in een Zuid-Afrikaanse township (schooluitval, tienerzwangerschappen, drugsmisbruik en criminaliteit). Een kans die ze met beide handen aangrijpen. Het helpt hun leven weer op de rit te krijgen, zelfvertrouwen te winnen en te werken aan een betere toekomst met baan- en opleidingsmogelijkheden. Om uiteindelijk op te groeien tot gezonde, verantwoordelijke, inzetbare Afrikanen.

Ndlovu Youth Choir, ons verhaal: https://youtu.be/TNv8GgCwgtQ

Doorbraak jeugdkoor

In 2018 maakte het jeugdkoor onder leiding van koorleider Ralf Schmitt een cover van de hit van Ed Sheeran ‘Shape Of You’ waarmee ze 7 miljoen online views behaalde en zijn gescout door het Amerikaanse televisienetwerk NBC. Dit jaar neemt het koor deel aan America’s Got Talent en staat hen een mega doorbraak te wachten.

Ed Sheeran cover 'The Shape Of You': https://youtu.be/JjV36ub5ybI

Jubileumviering 23 mei a.s.

Op 23 mei a.s. organiseert Tjommie een jubileumviering om terug te kijken op 25 jaar integrale ontwikkelingshulp in ruraal Zuid-Afrika. En vooruit te kijken naar een toekomst waarin ze structureel nog meer kunnen betekenen voor kinderen in de townships. Als kers op de taart komt het Ndlovu Youth Choir optreden.

 

Ook op facebook en twitter zijn berichten gedeeld.

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren